07. juni 2022

P A R I S

📸 Matt Fitzgerald

Etter å ha spilt Madrid Open, hvor han ble beseiret av Dusan Lajovic i runde 2, fortsatte Casper og teamet hans videre til Roma. Der kom Casper til semifinalen etter å ha slått ut Botic van den Zandschulp, Jenson Brooksby og Denis Shapovalov.

I semifinalen møtte Casper Novak Djokovic, som endte opp med å vinne tittelen. Casper måtte se seg slått, 4-6, 3-6, av verdenseneren.

Fra Roma dro Ruud rett til Genève hvor han forsvarte fjorårets tittel etter å ha slått ut både Benoit Paire, Thanasi Kokkinakis og Reilly Opleka. Casper vant til tittelen etter å ha beseiret Joao Sousa i finalen.

Etter Genève fortsatte teamet til Paris hvor Caspers mål var å overgå en tredje runde i en grand slam. Det begynte med en tøff og emosjonell førsterunde, for Jo Wilfried Tsonga hadde annonsert at dette skulle være hans siste turnering. Casper vant 6-7, 7-6, 6-2, 7-6.

I andre runde spilte og beseiret Casper Emil Ruusuvuori og i tredje runde vant han en fem setter kamp mot Lorenzo Sonego. På dette tidspunktet hadde han brutt rekorden sin og var klar for fjerde runde hvor han vant mot Hubert Hurkacz.

I den andre uken av French Open spilte Casper mot danske Holger Rune og tok seg til semifinalen i en grand slam-turnering etter seier i kvartfinalen mot Rune. I semifinalen møtte Casper Marin Cilic.

Etter seieren mot Cilic var finaleplassen et faktum og Casper møtte 13 ganger French Open- og 21 grand slam-vinner, Rafael Nadal.

Casper ble nummer to i Roland Garros, 3-6, 3-6, 0-6 og spøkte til pressen med at han var nok et offer for Nadal i Roland Garros-finalen.

-Forhåpentligvis er dette en dag å fortelle fortelle barnebarna at jeg spilte mot Rafa Nadal på Philippe Chatrier i finalen av Roland Garros. De vil sannsynligvis si «Wow, gjorde du det?» Og da kan jeg si «Ja».

-Jeg kommer nok til å nyte dette øyeblikket lenge, så han etter kampen i Paris.